Tandheelkunde

TANDHEELKUNDE

Tandheelkunde is een van de speciale aandachtsgebieden in onze kliniek. Dit specialisme binnen de diergeneeskunde heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Aanvankelijk bestond tandheelkunde alleen uit reinigen en polijsten van het gebit. Tegenwoordig kunnen wij met onze nieuwe kennis en moderne apparatuur veel meer.
Gedurende een flink aantal jaren heeft Victor Lans al veel verschillende cursussen op het gebied van tandheelkunde gevolgd. De laatste vijf jaar heeft hij een deel van de opleiding tot Europees specialist tandheelkunde gevolgd. Kijk bij http://www.esavs.net . De eerste cursussen waren in Luxemburg, tegenwoordig worden de cursussen gegeven in een prachtige onderwijsinstelling in Zweden.
Door deze cursussen is hij in staat om veel meer gespecialiseerde tandheelkunde te doen, zoals wortelkanaalbehandelingen bij hond en kat, orthodontie (het zetten van beugels en plaatjes om afwijkende stand van tanden te behandelen) en behandeling van gebitten van konijnen en kleine knaagdieren. Zelfs een kroon op een afgebroken hoektand behoort nu tot de mogelijkheden.
Door alle kennis die wij nu hebben kunnen we u ook optimaal voorlichten als het gaat over de beste gebitsverzorging van uw huisdier.
Hebt u wel eens in de bek van uw huisdier gekeken, of herkent u één of meer van de volgende verschijnselen?
1. Stank uit de bek
2. Wel willen eten, maar niet kunnen eten of blazen tegen het eten
3. Bloed of bloederig slijm uit de bek
4. Het speeltje of bot niet of veel minder gebruiken

Voor al deze tandenproblemen is een oplossing te vinden. Daarnaast is het zeer belangrijk dat u het gebit optimaal verzorgt. Wij kunnen met u een plan opstellen om het gebit van uw huisdier in de beste conditie te houden.
Om in te schatten of er problemen zijn met het gebit van uw huisdier en wat er eventueel moet gebeuren aan het gebit van uw huisdier, kunt u altijd een kosteloze afspraak maken bij 1 van onze gebitsassistentes. Deze kijken samen met u het gebit van uw huisdier na. Neemt u contact met ons op om een kosteloze controle afspraak te maken.