Voedingsadvies

VOEDINGSADVIES

Gepersonaliseerd voedingsadvies
Indien u niet zeker bent over de hoeveelheid voer, of de kwaliteit van het voer dat u uw dier geeft, kunt u dit laten controleren bij een van onze medewerkers. U kunt dan het ingrediëntenoverzicht van het voer meenemen, en wij rekenen voor u de voedingsbestanddelen na. Binnen een aantal dagen weet u of dit voer geschikt is voor uw huisdier. Wij kunnen bijvoorbeeld berekenen of uw nierdieet wel echt goed is, en of de hoeveelheid calcium in uw voer klopt.

Afvalprogramma
Overgewicht is een groot probleem voor onze huisdieren. Circa 25% van alle honden is te dik, voor katten geldt een iets lager percentage. Overgewicht brengt veel risico’s met zich mee, zoals gewrichtsproblemen, hartproblemen en suikerziekte. Ook is een dikke hond of kat veel minder in staat om lekker te spelen en te rennen. Indien een hond of kat lijdt aan overgewicht adviseren wij u om zonder kosten mee te doen met ons gewichtsprogramma. Assistentes Marianne Folkertsma, Marleen Meinen en Ingrid Ronteltap begeleidt u hierbij. Ingrid is ook voedingsdeskundige voor mensen, en legt zich inmiddels steeds verder toe op het laten afvallen van huisdieren.

Dit houdt het volgende in:
Er wordt een streefgewicht vastgesteld voor uw hond of kat. Er wordt berekent hoeveel voer uw dier mag eten, van een speciaal dieet. U krijgt een gewichtsgrafiek mee naar huis. In overleg met een van de assistentes wordt uw hond of kat elke 2-4 weken hier op de praktijk gewogen. Als uw dier op gewicht is kunnen we vaststellen hoeveel complete voeding hij mag in verhouding tot het energiebeperkte dieet. Afhankelijk van het overgewicht kan dit best een half jaar duren. Het stimuleert enorm om samen met ons uw huisdier af te laten vallen, dus we helpen u hier graag bij.