Besmettelijke hondenhoest

Plan direct uw afspraak

U kunt hier zelf een afspraak plannen voor vaccinatie tegen besmettelijke hondenhoest (evt. samen met een de jaarlijkse gezondheidscheck en vaccinatie) voor uw huisdier bij 1 van onze dierenartsen op een moment dat u het beste schikt.

Na het doorlopen van alle stappen van het boekingsproces ontvangt u een bevestiging van uw afspraak via een e-mail.

Gezien de huidige situatie omtrent COVID-19 worden we ons allemaal bewuster van de besmettelijkheid van verschillende ziektes onder ons zelf maar ook onder onze huisdieren.

Wat opvalt is dat het voorkomen van het voorheen bekende “Kennelhoest” hoog is in Alphen a/d Rijn en omgeving. Er wonen veel honden dicht op elkaar die veel met elkaar in contact komen door bijvoorbeeld speel en uitlaatveldjes. De honden lopen hierdoor een verhoogd risico op besmettelijke hondenhoest, de nieuwe naam voor Kennelhoest. Hiernaast staat een overzicht van de uitbraken de afgelopen tijd (in het rood) ten opzichte van de uitlaatvelden (in het groen)

Daarom adviseren we u uw hond te laten vaccineren voor besmettelijke hondenhoest tijdens het bezoek voor de jaarlijkse gezondheidscontrole en  vaccinatie. De vaccinatie biedt een goede bescherming tegen besmettelijke hondenhoest. Meer informatie over besmettelijke hondenhoest en de vaccinatie leest u hier in de folder.

Doe hier de quiz over besmettelijke hondenhoest

Plekken waar honden besmettelijke hondenhoest oplopen