Röntgendianostiek

RONTGENDIAGNOSTIEK

Techniek
Bij de röntgenologie wordt er door middel van röntgenstraling door de patiënt een beeld gecreëerd op de röntgenplaat onder de patiënt: de zogenaamde röntgenfoto. Uw dier moet hiervoor op tafel liggen of zitten, en in de juiste positie gebracht worden, om van de juiste plek een foto te maken. Als uw dier onrustig is, of erg pijnlijk aan bijvoorbeeld een botbreuk, kan het nodig zijn om een korte narcose te geven.

Veiligheid
Omdat röntgenstraling schadelijk is dragen we uit voorzorg bij het maken van een foto speciale loodjassen, loden handschoenen en een beschermende loodkraag.

Digitaal
De Dierenkliniek beschikt over een digitaal röntgenapparaat. Dit apparaat is afkomstig uit het ziekenhuis en beschikt over zeer uitgebreide functies. Doordat het apparaat digitaal is, zijn de foto’s direct klaar en kunnen ze met u besproken worden. We kunnen ook doorlichten. Dit houdt in dat we een ‘live röntgenfilmpje’ kunnen maken, van bijvoorbeeld het slikproces. Alle foto’s staan nu opgeslagen in de computer waardoor we alle gegevens snel binnen handbereik hebben. Als het nodig is, kunnen de foto’s makkelijk opgestuurd worden naar een specialist.

Oftewel we hebben alle mogelijkheden tot onze beschikking om uw huisdier weer zo snel mogelijk beter te maken of een diagnose te stellen.