VICTOR LANS

Al heel lang (sinds 1987) ben ik met heel veel plezier werkzaam in onze STERkliniek.
Geboren en getogen in het oosten van Nederland heb ik na het voltooien van mijn studie eerst een paar jaren in een aantal praktijken in Oost Nederland gewerkt. Uiteindelijk ben ik naar het westen gekomen omdat hier toch meer afwisseling in het werk is. Aanvankelijk behandelde ik hier ook veel grote dieren, maar de geneeskunde van gezelschapsdieren heeft mij altijd erg getrokken omdat je veel meer kunt betekenen voor huisdier en eigenaar.
Omdat in ons gezin de hond een zeer belangrijk en volwaardig gezinslid is, begrijp ik heel snel de bezorgdheid van de eigenaar en kan ik me goed verplaatsen in zijn of haar emotionele binding met het dier. Het adviseren over de mogelijkheden en moeilijkheden van een behandeling gaat dan ook al snel uit mijn eigen gevoel; wat zou ik gedaan hebben als het mijn hond of kat was.
In de kliniek doe ik een deel van de operaties, vooral die operaties die met de kop en omgeving te maken hebben, en verder doe ik alle gebitsbehandelingen en een aantal spreekuren.
Omdat we in de kliniek werken met 4 dierenartsen kunnen we ons allemaal meer specialiseren in een richting die we leuk vinden. Ik heb mijn uitdaging gevonden in de tandheelkunde van hond, kat, konijn en knaagdier. Sinds 1999 volg ik met regelmaat cursussen om me nog meer te specialiseren. Op dit moment ben ik bezig in een 4 jarig cursustraject van de European School of Advanced Veterinary Studies op het gebied van tandheelkunde. Tevens ben ik lid geworden van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde en de European Veterinary Dentistry Society. In de afgelopen periode is de kwaliteit van de tandheelkundige verzorging van uw huisdier in onze praktijk dan ook enorm toegenomen. Hier kunt u verder lezen over tandheelkunde op onze kliniek.
In mijn vrije tijd maken wij vaak wandeltochten met onze Rhodesian Ridgeback Bwana. Hij gaat ook altijd mee op vakantie. We gaan dan de bergen in voor dagwandeltochten. Bwana is met recht een gezelschapsdier, hij vindt alles goed zolang hij maar mee mag. Verder ben ik regelmatig op het water te vinden, na de hond is zeilen een van mijn hobby’s